sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Bitiban koiranruokalähetys testauksessa


Rekku Rescue sai tilaisuuden tutustua bitiba.fi-verkkokaupan kissan- ja koiranruokatuotteisiin. Pari viikkoa sitten kahteen yhdistyksen kotihoitopaikkaan saapui herkullinen ruokalähetys. Tässä blogikirjoituksessa kotihoitaja kertoo neljän koiran testiryhmän arvion Purizon Adult Chicken & Fish -kuivaruuasta, Rocco Menue -märkäruuista ja Roccon koiranherkuista.

Purizon
Purizonin kana-kala-nappula maittoi nirsollekin koiralle paremmin kuin tällä hetkellä käytössä oleva ruoka, mutta parin päivän jälkeen uutuudenviehätys alkoi karista. Lisäksi tälle nirsoilijalle kehkeytyi aikamoiset kaasuvaivat, joten ruokavalion muutokseen herkästi reagoivalle koiralle ei kokeilu ollut onnistunut. Lopuille perusteräsvatsoille nappulat maistuivat mainiosti eikä vatsavaivoja muille laumanjäsenille tullut.

Rocco-märkäruoat
Tämä ruoka on ehdottomasti laadukkaan näköistä ja oloista jo silmämääräisesti tarkasteltuna. Ei turhaa hyytelöä tai nestettä vaan täyttä kiinteää kauhottavaa. Kaikki maistetut Rocco-märkäruuat sopivat vaivatta herkimmällekin testikoiralle vatsavaivoja aiheuttamatta. Tätä ruokaa odotetaan kuppiin innosta vipattaen, aivan toisin kuin mitään kuivaruokaa. Annoskokoa täytyy vähän hakea, ettei yöllä nälkä yllätä, eikä pääsisi kuitenkaan paino nousemaan. Märkäruokaa saa antaa nappuloihin verrattuna yllättävän reilusti pienellekin koiralle, mikä tarkoittaa purkkien hupenemista tiuhaa tahtia, vaikka purkkikoko onkin iso moniin muihin märkäruokamerkkeihin verrattuna.

Rocco, kuivatut lihaherkut
Kuivatut kana- ja ankanrintaherkut olivat kaikille maistuvia ja hyvällä omallatunnolla jaettavia välipala- ja palkintoherkkuja. 100 % täyslihatuote on aina miellyttävämpi käyttää kuin epämääräiseksi kuvioksi puristettu herkku, jossa mukana on monta ainesosaa. Ne kun jäävät mietityttämään, paljonko herkkuja on turvallista antaa ja meneeköhän herkän koiran vatsa sekaisin. Rocco kokonaiset kananfilee -herkut olivat rapsakoita ja helposti pienemmiksikin murrettavissa mutta jopa niin rapeita, että hotkiva koira joutui vähän kakomaan ja ottamaan paremmin pureskeltavaksi uudestaan kuivat ja särmikkäät palaset. Kananfileesuikaleet olivat helpoiten murrettavissa käsin chihuahuallekin sopiviin palasiin, mutta myös sitkeämpirakenteinen ankanfilee meni saksilla leikaten hyvin juuri sen kokoisiin palasiin kuin tarvis oli. Kokonaiset, kuivatut kananfileet sekä ankanrintapalat saivat kirvoitettua dreeverihoitolaiselta kunnon löytöhaukku-ulinan, mutta kananrintasuikaleet jäivät jopa välillä syömättä. Pussikoko herkuissa on ihanan riittoisa! Isommallekin porukalle riittää ja pakkaus on hyvin suljettavissa uudestaan ja lopulta myös hävitettävissä muovijätteisiin, eikä siis kerrytä sekajätettä, kuten monet koiranruoka- ja herkkupakkaukset.


Vieraskynäilijänä 
Rekku Rescuen 
vapaaehtoinen

2 kommenttia: