keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Kevään tuntua ilmassa!


Huhtikuun lopulla matkasimme jälleen lahden yli tarhamatkalle Tallinnan sekä Virumaan löytöeläintarhalle. Auto oli lastattu ääriään myöten täyteen lahjoituksia. Tarhoilla oli toivottu etenkin penturuokaa niin kissoille kuin koirille.
Ensimmäinen etappimme oli Rakveren kaupungissa sijaitseva Virumaan tarha ja sen asukit. Suurin osa lahjoituskuormasta jäikin tänne. Näille pienempien kaupunkien tarhoille tulee paljon vähemmän lahjoituksia kuin esimerkiksi Tallinnan tarhalle. Täällä ei myöskään käy samoissa määrin vapaaehtoisia auttamassa, joten apua tarvitaan.Tällä kertaa tarhalla oli 33 kissaa ja 25 koiraa. Tarhan nuorimmat asukkaat viettivät merkkipäivää ja täyttivät juuri 1 kk! Pennut olivat syntyneet tarhalla ja niiden emälle oli jo koti tiedossa, kunhan pennut ovat vain kasvaneet tarpeeksi suuriksi. Pentujen annettiin vielä kasvaa rauhassa eikä niille oltu ryhdytty etsimään kotia.Tarhalle oli viime reissumme jälkeen tullut paljon uusia koiria, joihin ryhdyimmekin heti tutustumaan! Lenkitimme, rapsutimme ja leikitimme ison läjän haukkuja ja osa heistä päätyikin Rekkujen sivuille etsimään kotia myös Suomesta.Tässä komeilee kaverukset Laki ja Jaki, jotka ovat odotelleet tarhalla kotia joulukuusta lähtien. Erityisesti näille hiukan iäkkäämmille koirille löytyy huonosti koteja ja niiden tarha-aika saattaa venyä todella pitkäksi. Laki ja Jaki ovat molemmat todella ihmisystävällisiä ja nauttivat saadessaan hiukan huomiota ja rapsutuksia. Toivotaan, että kaveruksia vielä onni potkaisisi ja oma loppuelämän koti löytyisi.
Prunts oli joutunut tarhalle sen emännän siirryttyä vanhainkotiin. Prunts on päässään olevista arvista päätellen kokenut joskus kovia, mutta on kaikesta huolimatta mitä ystävällisin neitokainen. Pruntsilla on ikää mittarissa vasta 6 vuotta, joten monta onnellista vuotta on neidolla vielä edessäpäin. Kunhan se oma koti vielä löytyisi ja Prunts saisi jättää tarhaelämän taakse.2-vuotias Preili on ollut tarhalla jo marraskuusta asti. Ihme, ettei tälle iloiselle ja energiselle neidolle ole kukaan halunnut kotia tarjota. Preili erottuu joukosta persoonallisilla vaaleilla silmillään. Preili spurttailee ensimmäisenä hurjasti ympäri tarha-aluetta, mutta sen jälkeen kellahtaa syliin nauttimaan rapsutuksista. Nuorelle koiralle kertyy helposti turhaa energiaa tarhalla, jossa virikkeet ja lenkkeilyt ovat kovin vähissä. Toivotaan, että tämä iloinen neito pääsisi kesäksi omaan kotiin opettelemaan kotikoiran elämää!
Leia oli alkuun kovin hermostunut ja hädissään jouduttuaan tarhalle ja onkin raapinut nenänsä ruvelle aitauksensa kaltereita vasten. Nyt Leia on rauhoittunut ja ottaa vierailijat iloisesti häntä heiluen vastaan. Leian historiasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta tämä parivuotias koiraneito on kovin ystävällinen ja vaikuttaa hyvin ihmisrakkaalta. Energiaa toki tämän ikäisellä koiralla on vaikka muille jakaa, mutta Leia malttaa hetken juostuaan tulla viereen köllöttelemään.


Suurikokoinen Tommi  päätyi tarhalle sen omistajan muutettua uuteen kotiin, johon Tommia ei voinut ottaa mukaan. Tommilla on suuren koon lisäksi suuri sydän. Tommin kanssa on miellyttävä lenkkeillä, herra ei turhia remmissä rimpuile.

Virumaan tarhalla käynnistyy kevään aikana suuri kunnostusprojekti, jonka tavoitteena on parantaa tarhalla asuvien eläinten oloja ja tukea eläinten paikallista kodinsaantia. Rekku Rescue on mukana projektissa ja käynnistää keräyksen tarhan tukemiseksi.
Kiireellisimmät kehityskohteet tarhalla ovat kissojen parakit ja koirien ulkotarhat. Koirien ulkotarhoissa ei ole tällä hetkellä katoksia, joten koirat elävät täysin sään armoilla. Tarhojen suojaksi tarvitaan ennen kesän helteitä kunnolliset katokset, jotka suojaavat koiria myös talven tullen lumisateelta. Tarhan kissaparakkeja ei ole eristetty, joten tilat ovat talvisin sisältä kylmiä. Tavoitteena on eristää parakit ennen seuraavaa talvea. Rakennustarvikkeiden hankintaan tarvitaan tarvike- ja rahalahjoituksia, joita keräävät Virumaan tarha, Varjupaikade MTÜ ja Rekku Rescue.

Rakennus- ja kunnostustöiden lisäksi tarhalle on tarkoitus ostaa erittäin tarpeellinen operaatiopöytä, lukollinen lääkekaappi, lääkärin tarkastuslamppu ja säänkestävät työvaatteet tarhan työntekijöille.
Tässä muutama kuva tämänhetkisistä eläinlääkärin työskentelytiloista.Rekku Rescuen ja Virumaan tarhan kehitysprojekti on tarkoitus toteuttaa vuoden 2017 aikana. 

Lisätietoa projektista löydät  kotisivuiltamme.

Tule mukaan tukemaan projektia tekemällä lahjoitus 
Rekku Rescuen keräystilille: 
FI09 5780 3820 0828 72
viite 5270Terveisin, 
Salla ja Rasmus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti